KARAMAN / MERKEZ - Paşa ve Recep Evcen Anaokulu

Ara

Uğur böceği sınıfı "Araştırıyorum öğreniyorum "projesi kapsamında sonbahar ,toprak ve erezyon konularını ele aldı.Konu ile ilgili öğrencimiz Buğlem Serin bilgi verdi.Öğretmenimiz rehberliğinde yapılan drama çalışmasıyla her birimiz toprak olarak esen rüzgara direndik.Ardından toprağın (çocukların)üzerine sandalye koyarak ,rüzgarda toprağın aşınımını engelleyerek erezyon etkinliği tamamladık.Yapılan etkinlikle çocuklar erozyonun ne olduğunu pekiştirme fırsatı yakaladı.Öğrencimize ve velisine katılımından dolayı teşekkür ediyoruz.

Kas

Kelebekler Sınıfı Bilim Saati Projesi (Mikrop Deneyi/Yusuf ÇİMEN)

Kelebekler sınıfı "Bilim Saati" projesine başladılar. Bu proje kapsamında her hafta bir velimiz sınıfta öğrencilerimize deney yapacak. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz bilişsel ve analitik düşünmeyi öğrenecek aynı zamanda yaparak-yaşayarak öğrenecekler. Bu hafta Yusuf ÇİMEN öğrencimizin annesi mikrop deneyi yaptı. Daha sonra öğrencilerimiz el yıkamanın önemini anlatan mikroplarla ilgili videoyu izlediler. Katkılarından dolayı öğrencimize ve ailesine teşekkür ederiz.

Kas

Kelebekler Sınıfı Aile Katılımı (Hikâye okuma/ Ada Beril ÇAVAKLAR)

Kelebekler sınıfı aile katılımı çalışmasında bu sene hikâye okuma etkinliği yapmaya karar verdiler. Aile katılımı çalışmamızda bugün öğrencimiz Ada Beril'in velisi öğrencilerimize keloğlan hikâyesini okudu. Dikkatle hikâyeyi dinleyen öğrencilerimiz velimizin sorduğu soruları cevapladılar. İsteyen öğrencilerimiz hikâyeyi anlattılar. Öğrencilerimiz keyifli ve güzel bir gün geçirdiler. Katılımından dolayı velimize teşekkür ederiz.

Kas

Bilginler Sınıfının Haftanın Çocuğu projesinde bu hafta öğrencilerimizden Cemile Erva GÖK  hafta boyunca arkadaşları ile çeşitli etkinlikler yaptı. Pazartesi günü "Geri Dönüşüm " hakkında bilgiler verdi. Salı günü "Kurabiye Adam" adlı hikayeyi arkadaşlarına anlattı. Çarşamba günü arkadaşlarına "Eski Minder" adlı oyunu öğretti. Perşembe günü aile katılımında annesi ile birlikte "Kozalaktan Civciv" etkinliği yaptılar. Cuma günü ise "Gökkuşağı" deneyi yaparak haftayı tamamladı. Cemile Erva'yı aldığı görev ve sorumlulukları yerine getirdiği için tebrik ediyoruz. Destek olan ailesine de çok teşekkür ediyoruz.

Kas

Uğur böceği sınıfı trafik eğitim parkına giderek trafikte nasıl davranması gerektiğini görevli polis memurundan uygulamalı olarak öğrendiler .Çocuklar akülü arabalara binerek uygulama ve eğlenme fırsatı yakaladı .

Kas

Uğur Böceği sınıfı Kızılay haftasında kızılayın ne olduğunu,ne gibi görevleri olduğunu sınıf içi çeşitli etkinliklerle öğrendi.Yapılan drama çalışması ile de konuyu pekiştirme fırsatı buldular.

Kas

Uğur Böceği sınıfının aile katılımı etkinliklerinde  bu haftaki konuğu Abdullah Arı'nın annesi Merve hanımdı.Merve hanım 'Dans Eden Mısırlar'deneyini uyguladı.Hava baloncuklarına tutunan mısırların aşağı –yukarı dans ettiğini gözlemledik.Değerli velimize katılımından dolayı teşekkür ediyoruz.

Kas

Çalışkan Arılar Sınıfı bu hafta '' BİLİM GÜNÜ''projesi kapsamında, öğrencilerimizden  Yavuz Eren YANGÖZ  arkadaşlarına ''Çim Adam'' deneyiyle  tohumun düzenli sulanıp güneş alan yerde muhafaza edileceğini ve filizlenmesini bekleyeceklerini belirterek projesini  arkadaşlarına getirdikleri ikramla eğlenceli bir şekilde tamamladı.Emeği geçen öğrencimize ve ailesine teşekkür ederiz.

Kas

Çalışkan Arılar Sınıfı bu hafta '' BİLİM GÜNÜ''projesi kapsamında, öğrencilerimizden  Miraç BAĞRIAÇIK arkadaşlarına ''Patlamayan Balon '' deneyiyle   balonların nasıl patlamadığını  anlatarak   projesini  eğlenceli bir şekilde tamamladı.Emeği geçen öğrencimize ve ailesine teşekkür ederiz.

Kas

Bilginler Sınıfının Haftanın Çocuğu projesinde bu hafta öğrencilerimizden Fatma Eleysa Top hafta boyunca arkadaşları ile çeşitli etkinlikler yaptı. Pazartesi günü "Sağlıklı-Sağlıksız Besinler" hakkında bilgiler verdi. Salı günü "Hoş geldin Leylek" adlı hikâyeyi arkadaşlarına anlattı. Çarşamba günü arkadaşlarına "Renk Bulma adlı oyunu öğretti. Perşembe günü aile katılımında ablası ile gitar çalıp şarkı söyleyerek eğlenceli dakikalar yaşattılar. Cuma günü ise " Mikrop Deneyi" yaptı. Fatma Eleysa'yı aldığı görev ve sorumlulukları yerine getirdiği için tebrik ediyoruz. Destek olan ailesine de çok teşekkür ediyoruz.